Makitas batteriteknologi


Batteribeskyttelse

Makita beskytter batteriet gjennom avansert kommunikasjonsteknologi. Teknologien sørger for at maskin og batteri kommuniserer med hverandre og utveksler informasjon for å beskytte seg mot overbelastning og overoppheting. 

Makitas maskiner og batterier med denne egenskapen er merket med en stjerne. Du finner den der du kobler på batteriet, både på maskin og lader.

Tungt og anstrengende arbeid krever mye strøm fra batteriet. Makitas verktøy og batterier er utviklet for tung profesjonell bruk, men skal likevel ta ut maksimal ytelse ut av maskin og batteri. Makitas batteri beskyttelsessystem sikrer kommunikasjon mellom maskin og batteri, slik at batteriet ikke blir overbelastet. Når batteriet blir utsatt for vedvarende høyt eller ekstremt strømforbruk, vil det kutte strømforsyningen for å beskytte mot overbelastning.

Hindre total utlading

Lithium-ion batterier kan brukes lenger, og de er designet for å håndtere kompliserte oppgaver. Batteriet burde ikke utlades helt da dette kan forårsake skade på battericellene. Makitas batteri beskyttelsessystem overvåker kontinuerlig batteriet og vil kutte strømforsyningen til maskinen før batteriet er helt utladet.

Beskyttelse mot overoppheting

Varme er alle batteriers fiende. Varmen kan forsinke lading av batteriet, skade battericellene og forkorte levetiden til batteriet. Makitas batteribeskyttelsessystem overvåker batteriets temperatur under drift, og blir varmen blir for høy, kutter den av strømforsyningen til maskinen for å hindre overoppheting.

Makitas ladere har også et kraftig innebygd kjølesystem, som sirkulerer luft gjennom batteriet under ladeprosessen. Dette senker temperaturen i batteriet, noe som i sin tur reduserer ladetiden og forlenger levetiden på batteriet. Resultater viser at våre 18V batterier reduserer ladetiden til det halve i forhold til konkurrenter. Makitas batterier bruker mer tid på å jobbe og reduserer kostnader.

Balansert lading

Makitas Lithium-ion batterier lader jevnt gjennom alle celler og ved utlading trekkes det også jevnt, noe som resulterer i optimal lading.

Våre ladere har innebygd CPU som kommuniserer med batteriet og analyserer tilstanden; batteriet kan for eksempel ha blitt overhopphetet eller overdisponert. Det optimale ladesystemet forlenger batteriets levetid.

Etter bruk vil batteriet nå en høy temperatur og det er nødvendig å avkjøle det før du lader det opp. Med Makitas batterier og ladere oppnår du rask ladetid fordi både batteri og lader holdes kalde når de er tilkoblet.

Makitas ENERGY STAR er en mikroprosessor, som kommuniserer med batteriets minnebrikke under lading. Dette sørger for optimal lading av batteriet fordi batteriladeren vil velge den beste metoden for å lade i forhold til batteriets bruks historie. Laderen lader batteriet optimalt for spenning, strøm og temperatur observasjoner.

Makita Online