Viktig før du handler verktøy online!


Å handle produkter på nett kan synes å være fornuftig. Ofte virker det både billigere og raskere. Men før man handler er det viktig å tenke på en del ting. Nedenfor er det noen tips.

 

  • Makita Norges vilkår for garanti forutsetter at produktet er kjøpt hos norske, autoriserte forhandlere. Dersom produktet er kjøpt et annet sted, får man ikke benyttet seg av garantien. Dersom du er usikker på forhandleren, ta kontakt med oss.

  • Når det gjelder kjøp via internett, elektronisk handel, er det en stor risiko for at produktet kommer utenfra Europa. Produkter som er utenfra Europe oppfyller ikke alltid de europeiske sikkerhetsforskriftene.

  • Produkter kjøpt i utlandet er ikke nødvendigvis tiltenkt norsk strøm på 230V. I tillegg kan selve pluggen være inkompatibel med norske kontakter.

  • Makita Norge kan ikke garantere for tilgjengeligheten av reservedeler dersom produktet er kjøpt utenfor Norges grenser. I tillegg tar de norske servicesentre kun reparasjoner på CE-merkede produkter.

  • Hvis produktet ikke er i samsvar med europeiske standarder, og det fører til en ulykke eller fare, kan det også være at din forsikring ikke dekker de ulemper denne situasjonen medfører.

     

Falske produkter!


Elektroverktøy er enkelt å anskaffe seg og det skal ikke minst gjøre jobben lettere. Elektroverktøy som brukes skal alltid oppfylle europeiske sikkerhetsstandarder. Dessverre ser vi at det forekommer økende falske produkter og dermed da produkter som ikke oppfyller europeiske sikkerhetsstandarder.

 

Forfalsket- BTW450

Batteridrevet muttertrekker 18V

Autentisk MAKITA - BTW450

Batteridrevet muttertrekker 18V

 

  • Etterligninger og forfalskede varer er å få tak i av en rekke utenlandske nettbutikker.

  • Falske produkter kan være slående lik originalen. Men ofte kan de være uforenlig med 230V spenning og pluggen kan være inkompatibel med norske stikkontakter.

 

Batteri-kopier

”Makitas batterisystem er utviklet med et intelligent beskyttelsessystem som gjør at batteri og lader kommuniserer med hverandre. Dersom Makita batteri lades opp med en falsk lader eller motsatt, er det større risiko for ulykke, siden dette beskyttelsessystemet da ikke virker. I verste fall fortsetter batteriladeren å lade selv om batteriet allerede er fullt. Dette igjen kan da føre til overoppheting og antennelse av batteriet. Tenk deg derfor om dersom du kjøper et uvanlig lavt priset produkt.”

 

  • Det er funnet flere eksemplarer av falske Makita batterier. Vi minner derfor om at falske produkter ikke er konstruert på samme måte med battericellene og dette kan føre til fare for brukeren, som for eksempel overoppheting, brann, eksplosjon etc.

 

Nedenfor bilder av originale Makita Li-ion batterier

 

KONTAKT OSS DERSOM DU MISTENKER FALSKE PRODUTKER

Makita Online