Driftssikre og mijløvennlige 4-takt motorer


Makitas 4-takts motorer har en høy ytelse, er lette og har en kompakt design. Med lave utslipp, lave driftskostnader, lite vedlikehold og god brukervennlighet er maskiner med Makita 4-takt motor høyt verdsatt av proffbrukeren. Størrelse er så og si den samme for en Makita MM4 4-takts motorer sammenlignet med 2-takts motorer.

Høy ytelse


Sammenliknet med konvensjonelle 4-takt motorer gir Makitas 4-takt motor ca 20-30% mer effekt takket være den effektive forbrenningen samt ny innovasjoner som kompakte tennplugger..


Patentert smøresystem
 


Det unike smøresystemet gjør at motoren er utformet så kompakt som mulig med de minste yttermål som er blant 4-takt motorer som finnes på markedet i dag. Dessuten anvendes Semi Multi posisjon. Med dette systemet kan man bruke ryddesager på 24,5cm3 og 33,5cm3 i bakker, grøfter og annen vegetasjon i ulent terreng.

Den naturlige trykkforandringen i veivhuset som følge av stemplets bevegelse i sylinderen utnyttes for å få pumpet olje gjennom hele motoren.

 

Lave driftskostnader, lett å bruke og vedlikeholde


Vår sammenligning melloom en Makita 24,5cm3 bensindrevet ryddesag med 4-takts motor og en tilsvarende 2-takts motor viser Makita 4-takts motor se å være overlegen når man sammenlikner drivstofforbruk og totale driftskostnader.

Makita 4-takts motorer drives med blyfri bensin. Brukeren trenger derfor ikke tenke på forberedelser og vedlikehold som blande bensin og olje, tømme tanken for drivstoff og damp fra olje, som er nødvendig for 2-takt motorer.

 

 

 

Mindre utslipp


Makita 4-takts motor eksosutslipp er betydelig lavere sammenlignet med tilsvarende 2-takts motor. Dette er et resultat av tøffere reguleringer av dette i verden, og at Makita tar sitt miljøansvar på alvor. Dette gjenspeiles sterkt i produktutviklingen også innen for bensindrevne maskiner.

 

Lavt støynivå


Lavt støynivå gjør det mulig å arbeide i parker og boligområder uten å forstyrre folk.

Makita Online